Vse za vaš laserski tiskalnik

 Vse za vaš laserski tiskalnik

Kdor želi visoko kakovost tiska, se bo odločil za laserski tiskalnik, pa čeprav ga potrebuje zgolj za domačo uporabo. Res je sicer, da multifunkcijske naprave, ki ponujajo tiskanje z brizganjem, pogosto pridejo prav, če je potrebno stran ali dve tudi kopirati ali skenirati, vendar pa na področju tiska uporabnika gotovo ne morejo zadovoljiti.

Zakaj? Ker je tisk slabši in manj obstojen, tisk fotografij popolnoma nezadovoljiv, največja težava pa je seveda v tem, da je tiskanje z »ink jet« tiskalnikom tako zelo počasno, da po tiskanju kaj več kot nekaj strani hitro izgubiš potrpljenje.

Laserski tiskalnik za delo in hobije

Če uporabljate laserski tiskalnik, ste lahko prepričani, da s kakovostjo in hitrostjo tiska nikoli ne boste imeli težav, še zlasti, če za tisk uporabljate tudi kakovosten papir, primeren za tiskanje, ter dobre tonerje. Vaš laserski tiskalnik bo ob nakupu verjetno že opremljen z odličnimi originalnim tonerji, za katere pa ni nujno, da bodo polne zmogljivosti – nekateri proizvajalci laserski tiskalnik ob prodaji opremijo s tonerji, ki imajo manjšo zmogljivost. Preverite torej, kakšna je zmogljivost prvega tonerja, in če ta ni najboljša, lahko na https://kartuše.net že naročite zamenjavo, ki jo boste verjetno potrebovali kar kmalu.

Tonerji za laserski tiskalnik

Sicer pa lahko pri njih poleg kakovostnih tonerjev, tako originalnih (od samega proizvajalca) kot generičnih (od drugih podjetij), najdete tudi precej informacij, ki pridejo začetniku pri uporabi laserskega tiskalnika še kako prav – samo povprašati morate.

Če uporabljate laserski tiskalnik v pisarni oziroma si ga tam deli več zaposlenih, potem velja vedno imeti kakšen toner na zalogi, če ga imate za uporabo doma, pa tudi to ni pomembno. Tonerji imajo precej daljšo življenjsko dobo kot kartuše, in če ste bili prej vajeni s svojo multifunkcijsko napravo natisniti nekaj večjih fotografij, pa je barvil že zmanjkalo, boste sedaj več kot presenečeni. Nekateri tonerji namreč omogočajo, da na vaš laserski tiskalnik natisnete tudi dva tisoč strani in več.

Žiga Furlan

Žiga Furlan

Sem Žiga Furlan in to je moj spletni portal o stvareh, ki me zanimajo.

Preberite tudi