Nakup namiznega računalnika za udobno delo

 Nakup namiznega računalnika za udobno delo

Delo z osebnim računalnikom mora potekati nemoteno, kar pomeni, da si moramo poiskati primeren kotiček oziroma delovni prostor, kjer se bomo lahko usedli za računalnik in nas pri tem ne bodo motili različni zunanji dejavniki. V mislih imam svetlobo, ki lahko sije skozi okno na ekran tako, da se praktično nič ne vidi in se vse blešči, pa hrup iz ulice ali iz sosednje delavnice, ki nas lahko moti in nam jemlje koncentracijo.

Niti ni pomembno, ali pripravljate seminarsko nalogo za fakulteto, morda z otrokom iščete dodatne naloge za učenje fizike ali pa ste računovodja v podjetju, kjer morajo vse številke biti natančno vpisane in izračunane. Prostor, kjer ste se namenili imeti postavljen svoj namizni računalnik, mora biti natančno izbran, primerno urejen in z udobnim sedežem.

Nakup namiznega računalnika

Zares je stol ena najpomembnejših reči, na katere lahko pomislite. Vse mogoče težave imajo ljudje s hrbtenico, križem, ramenskim obročem in še čim, a ne pomislijo, da bi bilo pametno investirati nekaj denarja v kakovosten stol.

Res je, da dober stol stane približno toliko kot srednje dober računalnik, torej nekaj stotakov, ampak ko boste čez nekaj let opazovali soseda, ki bo od maserja hodil h kiropraktiku, se ovijal v kozmodisk in iz lekarne nosil protibolečinske tablete v vrečkah, se boste lahko zadovoljno spomnili, da ste pred časom naredili pravo investicijo.

Hitro in kakovostno

Namizni računalnikPrenosni ali namizni računalnik (anni.si) mora služiti svojemu namenu. Ni pomembno, kakšen je bil razlog vašega nakupa in kakšno je bilo vaše znanje ter ideje o uporabi. Veliko bolj pomembno je, da ne razmišljate o tem, da bi dobili nekaj najcenejšega, kajti jasno je, da boste potem to tudi uporabljali na zelo cenen način. Lahko bi rekel, da vam bo malo mar. Če pa nam je za neko stvar malo mar, je v osnovi običajno sploh nesmiselno, da smo jo kupovali.

Gotovo je veliko pametneje, da na začetku investiramo nekoliko več, dobimo večjo hitrost, večjo kakovost in širši spekter uporabnosti. Posledično se bodo zagotovo tudi naši apetiti povečali in hitro bomo ugotovili, da je računalnik lahko vir znanja, zabave in še marsičesa, in ne samo neko nujno zlo, ki pride prav takrat, ko nam kaj naročijo v šoli ali službi.

Ravno zato pa je še toliko večji razlog za nakup prav namizni računalnik, ki je od prenosnega ali tabličnega precej zmogljivejši, lažje ga je nadgrajevati, servisirati, čistiti, se zanj udobno usesti in še veliko razlogov zanj bi se našlo. Načeloma mora biti prav takšen tip računalnika center dela in zabave v neki hiši ali pisarni, medtem ko je prenosnik namenjen v osnovi zares le delu na terenu ali hitremu brskanju po spletu, pregledovanju elektronske pošte in podobnim opravilom, ki jih sicer lahko brez težav izvaja.

Žiga Furlan

Žiga Furlan

Sem Žiga Furlan in to je moj spletni portal o stvareh, ki me zanimajo.

Preberite tudi