Spet je zmanjkalo kartuše!

 Spet je zmanjkalo kartuše!

Tiskalnik je povsem nov, barve pa je že zmanjkalo. Vam zveni znano? Seveda, iz trgovine ste prinesli nov tiskalnik, barvni, s skenerjem in čudovitim zaslonom, ki vam sporoča vse mogoče reči, da ne govorimo o fotokopirnem stroju, brezžični povezavi z računalnikom in tablico ter mnogimi drugimi funkcijami.

A že po ne tako obširnem tiskanju, se primeri, da prične tiskalnik sporočati, da mu je zmanjkalo kartuše. Kaj storiti? Kako se jo zamenja v tem tiskalniku? Kje jo kupiti? Napolniti staro ali kupiti novo? Kupiti original ali ponaredek? Bo ponaredek res zapackal tiskalnik? So nekatere barve res tako slabe, da niti ne bo mogoče prebrati besedila in videti slike?

Kartuše

Na vsa ta vprašanja vam bom odgovoril v naslednjih nekaj stavkih, še prej pa naj vas opozorim, da v novih tiskalnikih barve včasih res zmanjka malo prej, kot bi to pričakovali, kajti ni nujno, da so kartuše v njih v celoti napolnjene. Kupili ste namreč tiskalnik in kartuše so zraven bolj zato, da lahko takoj pričnete z osnovnim delom in preizkusite delovanje tiskalnika.

Sedaj pa v nakup kartuše…

Kartušo boste torej kupili pri najbližjem trgovcu, v knjigarni ali supermarketu medtem, ko boste iskali kruh, olje, pralni prašek, ki je v akciji, žena pa nove hišne copate in parfumiran WC papir. Ko pridete na blagajno, pa prvi šok. Pričakovali ste nek običajen znesek, na lepem pa se na račun prikrade še nekaj nenadejanih desetic. Od kod so se vzele? Seveda, kupovanje kartuše, ravno kjerkoli, zna s seboj prinesti visoke stroške. Veliki trgovci v glavnem prodajajo samo kartuše najbolj znanih blagovnih znamk, ki že tako niso poceni, prodajajo pa jih tudi z visokimi maržami, kajti to ni ravno blago, ki bi ga ljudje trumoma odnašali iz trgovine.

Kartušo lahko kupite tudi preko spleta. Primerjate lahko cene različnih dobaviteljev, se morda zanašate na to, da jih bodo hitro in zanesljivo dostavili in vam prijazno svetovali. Na koncu marsikdaj sploh več ne odloča cena, ampak bolj pozitivna nakupovalna izkušnja, ko vam kartuše dostavijo že v nekaj urah po klicu, morda še prej, prav gotovo pa najkasneje naslednji dan.

Ker vam tiskalniki pravočasno javljajo, kdaj gre barva proti koncu, boste imeli torej čas za organizacijo, in če ne boste odlašali z nakupom prav do zadnjega trenutka, boste lahko naredili pri nakupu soliden posel oziroma zapisano drugače – privarčevali boste nekaj denarja.

Kartuše na spletu

Kartuše različnih proizvajalcev, kot so Xerox, Canon, HP, Brother, Epson in Lexmark, znajo biti vseeno pregrešno drage. Marsikdo si ob pogledu ne ceno reče, da gotovo ponujajo bistveno boljšo kvaliteto kot neki ponaredki, a naj vas stare izkušnje uporabnikov ne prevarajo.

Če vam trgovci ponujajo garancijo na kakovost ponaredkov in so vam pripravljeni vrniti denar od nakupa, če kvaliteta ne bo ustrezala originalu, si lahko mislite, da gre za točno takšno barvo, kot ste jo pričakovali. Še več, ponaredke je pogosto mogoče na enostaven način tudi polniti. Kartuše so torej med seboj različne tako po barvi kot po ceni in proizvajalcih, zato se dobro pozanimajte, kaj boste naslednjič vstavili v svoj tiskalnik.

Žiga Furlan

Žiga Furlan

Sem Žiga Furlan in to je moj spletni portal o stvareh, ki me zanimajo.

Preberite tudi