Najboljši domači registrarji domen

 Najboljši domači registrarji domen

Jaz svojo spletno stran že imam. Pa vi? Če bi jo želeli imeti, boste morali najprej registrirati domeno ter najeti strežnik. Domeno lahko registrirate pri registrarju, prostor na strežniku pa si priskrbite pri ponudniku spletnega gostovanja. Največkrat so podjetja specializirana kar za oboje, torej kdor nudi spletno gostovanje, je ponavadi tudi registrar.

Če ste že kdaj pregledovali registrarje in ponudnike gostovanja, ste verjetno opazili, da jih je kar precej. S tem imam v mislih domače ponudnike, seveda pa je tujih še toliko več. Vsak, ki torej želi imeti svojo spletno stran, mora izbrati ponudnika domen in gostovanja. In ker je teh veliko, nam izbira lahko povzroča težave in nepotrebno izgubo časa.

Pri iskanju kakovostnega ponudnika je najbolj važno, da poleg ponudbe upoštevamo reference oziroma mnenja obstoječih naročnikov. Pred kratkim sem naletel na spletno stran topdomene.net, na kateri najdete prav to. Nanizani so vsi največji slovenski registrarji, zraven pa se nahajajo tudi ocene uporabnikov ter njihova mnenja.

Mnenja uporabnikov

Stran je še dokaj sveža, zato mnenj še ni veliko, ampak vsekakor pohvale avtorju za zelo dobro in koristno ideja za postavitev spletne strani, ki bi utegnila marsikomu olajšati odločitev za izbiro registrarja.

Če boste obiskali spletno stran, boste videli, da lahko pogledate, pri katerem registrarju lahko opravite najcenejšo registracijo posamezne vrhnje domene. Podatke boste našli za .SI, .COM, .NET in .EU domene. Je pa res, da je vsaj trenutno pametno cene še enkrat ročno preveriti, saj so bile nazadnje osvežene pred 5 meseci.

In kdo so trenutno najboljši domači registrarji? S kar lepim vodstvom je na prvem mestu ponudnik gostovanja in domen NEOSERV, na drugem pa je Žabec. Sam bi se s takšno izbiro kar strinjal, saj sem tudi sam domeno registriral pri prvem ponudniku.

Upam, da bo stran zaživela, da bo recenzij ponudnikov vse več, in da se bodo tudi blog objave, po možnosti zanimive, pojavljale bolj pogosto.

Žiga Furlan

Žiga Furlan

Sem Žiga Furlan in to je moj spletni portal o stvareh, ki me zanimajo.

Preberite tudi