Kako do ažurne in varne spletne strani?

 Kako do ažurne in varne spletne strani?

Ste se znašli v situaciji, ko vas dogodki v podjetju prehitevajo po levi in desni? To verjetno pomeni, da vam gre dobro in da je naročil dovolj, a hkrati vam tudi zmanjkuje časa, da bi postorili vse, kar je treba. Ena nosilnih zadev v vsakem podjetju je poslovna spletna stran.

Ta namreč skrbi za redno informiranje strank, poslovnih partnerjev in vseh tistih, ki bodo to še postali. V primeru, da spletno mesto ni ažurirano, pa to seveda pomeni slabe novice za vas in možen upad posla. Ampak kaj storiti, če ni na voljo dovolj časa še za to delo?

Zaupajte vzdrževanje spletni agenciji

K sreči na spletu najdemo tudi spletne agencije, ki namesto vas prevzamejo vzdrževanje spletnih strani. Na ta način boste v vsakem trenutku lahko povsem brez skrbi, da kaj na spletni strani ne bi delovalo, ali da na njej ne bi bili ažurni podatki.

Morda pa imate poslovni blog in je potrebno urejati in objavljati članke. Sliši se enostavno, a kar naenkrat se zdi, da gre za to čisto preveč časa, ki bi ga koristneje porabili za delo v samem podjetju. V primeru, da se odločite za agencijo Primoss, vam za to ne bo treba več skrbeti.

Varnost spletne strani je ključna

Seveda ne gre zgolj za menjavo podatkov in objavljanje različnih vsebin. Spletne strani potrebujejo tudi redne nadgradnje in preverjanje, ali posodobitve delujejo, ter konstanten nadzor nad vsemi orodji, kar konec koncev zagotavlja, da je spletna stran varna pred napadalci.

Varnost spletne strani
Zagotavljanje varnosti spletne strani z rednim posodabljanjem.

Denimo, da imate stran postavljeno v sistemu WordPress in ne posodabljate redno jedra, grafične predloge in vtičnikov. Sčasoma se pojavijo tako zelo velike luknje, da jih spletni nepridipravi in zlonamerne kode z lahkoto odkrijejo in vstopijo v vašo bazo podatkov, kar lahko povzroči pravo malo katastrofo.

Kaj pa, če se zgodi?

Ko se nekaj pripeti, radi rečemo: »Zgodilo se je.« A četudi se zgodi, ni nujno, da je vse izgubljeno. V primeru spletne strani rešitev tiči v varnostnih kopijah na strežniku, ki pa jih morda sami ne delate ali pa se tega niti ne zavedate. Skrbnik vaše strani, ki bo skrbel za njeno vzdrževanje, bo budno bdel tudi nad tem.

Varnostne kopije namreč rešujejo tudi v celoti podrte strani, takšne, ki jih je napadel virus ali pa ste morda kar sami nekoliko neprevidno povzročili kolaps s kakšnim napačnim klikom ali dvema. Preložite skrbi na profesionalce, sami pa se posvetite poslu, ki ga obvladate.

Žiga Furlan

Žiga Furlan

Sem Žiga Furlan in to je moj spletni portal o stvareh, ki me zanimajo.

Preberite tudi