Hiter prenosnik za hiter tempo življenja

Prenosni računalnik postaja vedno hitrejši. Ste se kdaj vprašali, zakaj je temu tako? Dandanašnji hiter tempo življenja nam dostikrat onemogoči, da bi bili na eni lokaciji dolgo časa. Tudi podjetja, ki izdelujejo računalnike, kot je Hewlett Packard, se tega zelo dobro zavedajo.

Hiter prenosnik

Iščejo nove načine, da bi nam olajšali življenje in njihov razvojni oddelek ves čas budno razvija nove materiale, ki so lažji, procesorje, ki so hitrejši, in baterije, ki bodo zdržale več ur – in to ob praktično nenehni uporabi prenosnega računalnika. Tako smo priča vedno močnejšim in okolju prijaznejšim prenosnikom, ki nas navdušijo že s svojim izgledom.

Ni vse v moči prenosnika

Čeprav si želimo vedno bolj učinkovite prenosnike, je dejstvo, da nam sam izgled lahko hitro pokvari uporabniško izkušnjo. Marsikomu prenosni računalnik ni všeč že po izgledu, kar pomeni, da bo imel z njim slabši »odnos«. Poglejte svoje otroke – igračke, ki so jim všeč in lepe, crkljajo dlje in bolj pazijo nanje. Tako je tudi z odraslimi. Zato se tudi investira v razvoj vse bolj atraktivnih oblik, kajti prodajalci in razvijalci dobro vedo, da bo tudi to vplivalo na nakup računalnika. In morda so ravno prenosni računalniki tisti, pri katerih je to še najbolj pomembno. Za razliko od stacionarnih jih imamo namreč vedno na mizi in ne spravljene nekje pod mizo v prahu.

HP prenosnik

Izjemno pomembna je tudi ergonomija – recimo, kako se nam roke in zapestja usedejo na tipkovnico, kar je za marsikoga ključnega pomena. Jasno je, da če bomo dolge ure uporabljali prenosni računalnik, želimo imeti določeno udobje in tudi varnost, ter poskrbeti za svoje zdravje. Vse več je namreč različnih poškodb, ki so posledica dolgih ur nepravilne uporabe. Mednje sodi tudi moderen sindrom, ki ga označujemo s kratico RSI (Repetitive Strain Injury). Lahko bi mu rekli kar “sindrom ponavljajočih se gibov”.

Življenjska doba prenosnika

Ob vse hitrejši strojni opremi imajo programi zelo težko nalogo dohajati najnovejše pogruntavščine strojnih inženirjev. Tako nam ni treba prenosnika menjati vsako leto ali dve, razen če seveda želimo vedno imeti najboljšega. Tudi na nekaj let starem prenosniku bodo praktično vsi programi delovali brez večjih težav. Res pa je, da se prenosnika včasih po določenem času nekoliko naveličamo in takrat si želimo kupiti novega. Če imamo za to namenjen denar, s tem ni nič narobe.

Nov prenosni računalnik (http://www.mojpc.si/prenosni-racunalniki/novi-prenosni-racunalnik.html) nam lahko popestri življenje, in če imamo možnost ter veliko denarja, si ga lahko privoščimo. Starega obdržimo ali pa ga podarimo nekomu, ki bi mu prišel prav. Seveda ga lahko tudi prodamo, a vendar bodimo pošteni do kupca in mu iskreno povejmo, kakšne težave ima računalnik, npr. glasen ventilator, nestabilen sistem, slabo baterijo. Nekaj napak se lahko odpravi s ponovno namestitvijo operacijskega sistem ali s čiščenjem notranjih komponent. Vseh pa žal ne.

Lenovo prenosnik

Kadar kupimo nov prenosni računalnik, ali če imamo starega, je priporočljivo kupiti tudi torbo, saj ga bo obvarovala prask in drugih nezaželenih poškodb. Z nekaj več skrbnega ravnanja in pravilno uporabo se lahko večini izognemo. Naš prenosnik bo tako dlje in hvaležnejše deloval. Tudi prodali ali podarili ga bomo s čistejšo vestjo. Izgled računalnika je, kot smo že zapisali, pomemben, in če ne bo poln prask in umazanije, lahko zagotovo pričakujemo več evrov v svoji denarnici.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja